Appiani Italy mozaïek

Appiani mozaïeken promoot actief zijn producten op de Italiaanse en internationale markten sinds het voor het eerst werd opgericht in Treviso in 1873. Sinds het begin van de 20e eeuw gingen ze over op de productie van geperste kleitegels in poedervorm en creëerden nieuwe systemen voor het verwerken en bakken van materialen.

De oprichter Graziano Appiani begon in 1910 met de productie van de eerste gekleurde keramische tegels en bouwde "Eden village" om zijn arbeiders te huisvesten in een dorp met een eigen restaurant, bioscoop en theater: het eerste voorbeeld van een vooruitstrevende bedrijfsstijl.

Gedurende de periode van het fascisme in de jaren twintig werkte het bedrijf aan bestellingen van vloertegels voor kazernes, hangars, ziekenhuizen en treinstations. Na het einde van de oorlog begon het met de productie van het "rode steengoed" waar het bedrijf beroemd om werd tijdens de wederopbouwperiode en de jaren van de economische bloei.

In 1960 begon de familie Appiani een beleid van modernisering en begon ze te werken aan projecten met ontwerpers zoals Giò Ponti en Pompeo Pianezzola. Het volgende decennium voltooide het de bouw van een innovatieve productiefabriek voor het maken van geglazuurd porselein met behulp van de exclusieve "monopressocottura" -technologie - eenmalig persen en bakken.

Het bedrijf werd in de jaren negentig overgenomen door de familie Bardelli, een bekende naam in de branche, die besloot zich te concentreren op het herstel van traditie en erfgoed door de productie van keramische mozaïeken te ontwikkelen.

De fabriek is in 2000 volledig vernieuwd met de introductie van de nieuwste geautomatiseerde systemen en volledige automatisering.

nieuwsgierig naar meer mozaïek?