MARIKE ANDEWEG

'Wees een onderdeel van de beleving' – dit is wat Marike graag met haar label Not Only White wastafels & vrijstaande baden wil creëren.

Haar visie op design vindt zijn basis in zuiverheid en bruikbaarheid. Wat haar het meest inspireert is de uitdaging om een puur, eenvoudig product te creëren. 'Ik zoek naar de grenzen tussen esthetiek, functionaliteit en materiaaleigenschappen.'

De resulterende collecties voor Not Only White zijn een weerspiegeling van haar ervaringen en persoonlijke creatieve ontwikkeling.

De producten zijn esthetisch gezien echte eyecatchers, echter tegelijkertijd integreren ze moeiteloos met hun omgeving. Marike begon haar carrière bij de Nederlandse meubelfabrikant Pastoe in 2002. In 2003 was ze medeoprichter van 'Marike' en waar ze de creative director is geweest voor bijna 7 jaar.

Ze heeft meerdere designprijzen gewonnen, waaronder de Golden German Designpreis in 2008 en 4 keer de iF in 2005 (2x), 2007 en in 2011 wederom een iF voor haar Blend fontein collectie.

De Blend heeft ook een nominatie gekregen voor de German Design Award 2012.

Naast haar ontwerpen voor Not Only White heeft ze ook de banken Heelz en Aikon en kussenserie Blosh voor het Nederlandse Design On Stock ontworpen.

Not Only White is een Nederlands design label opgericht door Marike Andeweg in 2010. Not Only White streeft ernaar om onderscheidende en flexibele producten te bieden voor zowel de consumenten- als projectmarkt. De collecties zijn ontworpen en geselecteerd door de Nederlandse ontwerpster Marike Andeweg (1978).

Not Only White beoogt een transparante organisatie te zijn. Dit wordt weerspiegeld in de manier waarop we communiceren; via onze website of door het persoonlijk adviseren van onze klanten voor hun projecten.

Not Only White is een inspirerende en betrouwbare partner voor architecten, interieur ontwerpers, projectontwikkelaars, interieur stylisten en sanitair specialisten. Vanwege onze ervaring en kennis begrijpen we het belang van korte levertijden, concurrerende prijsstelling en kwaliteit als geen ander.